Türkiye'den Libya'daki saldırıya kınama

Türkiye, Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde bomba yüklü bir araçla Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu konvoyunun hedef alındığı saldırıyı kınadı.

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde bomba yüklü bir araçla dün yapılan saldırıda 3 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı ölmüş, yine 3'ü BM çalışanı çok sayıda sivil yaralanmıştı.

Bombalı saldırının Libya'daki BM Libya Destek Misyonu konvoyunu hedef aldığı belirtilmişti.
Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bingazi'deki bombalı araç saldırısında BM Libya Destek Misyonu personellerinin yaşamını yitirdiği ve yaralananlar olduğu haberinin büyük üzüntüyle öğrenildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Söz konusu terör eylemini kınıyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. BM'nin Libya'da kalıcı barış, istikrar ve güvenliğin temini yönündeki gayretlerine desteğimizi sürdüreceğiz" denildi.

Genel Haberleri

Türkiye yine "en iyiler" listesinde... Türk mutfağı ilk 10'da!
Sürücüyle tartışmıştı: Bir polis görevden uzaklaştırıldı
ISTAF Geleneksel İftar Sofrası Geniş Katılımla Gerçekleşti
Kastamonu'da denizin rengi kahverengiye döndü
Kuzey Ege için fırtına uyarısı