Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanına sert tepki

Dışişleri: İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Netanyahu Hükümetinin Filistin halkına yönelik soykırımcı politikaları, uluslararası güvenliğe yönelik başlıca tehdittir.

İsrail'in, uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır.

İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen bir avuç ülkenin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı bu tutumlarından bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir.

Gündem Haberleri

"Tarihi ve köklü bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz" İletişim Başkanı Duran: Güvenli kamu iletişimini esas alıyoruz
Barış yolunda Türkiye modeli
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat! Kuvvetli sağanak, rüzgar, fırtına geliyor... Tedbirinizi alın