Türk pilotların F-35 eğitimi!

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) teslim alınan F-35 savaş uçakları için Türk pilotların eğitim programı sürüyor. Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü'nde Türk F-35'lerinin yeni görüntüleri yayınlandı.

S-400 füzeleri nedeniyle ABD ile Türkiye arasında  kaynaklanan F-35 krizi gündemden düşmüyor. Ankara - Washington hattında yaşanan bu bu kriz, Türkiye'nin satın aldığı F-35'lerin iade edilmemesi konusu bile sözkonusu.

Özellikle Pentagon'un baskısı ile gündeme gelen bu fikirler neticesinde ABD medyasında F-35'lerin verilmemesi yönünde propaganda haberleri yazılıp çizliyor.

Eğitim programında aksama yok

Basında bu haberler dönmeye devam ederken diğer yanda ise Türk F-35'lerinin bulunduğu Arizona'daki Luke Hava Üssü'nde eğitim programları devam ediyor. Türk pilotlarının bulunduğu üste F-35'lerin kullanımına ilişkin taktik ve stratejik eğitimler sürüyor.Türk pilotların F-35 eğitimi devam ediyor

Her ne kadar F-35'lerin akibeti tartışma konusu olsa da bugün Luke Hava Üssü semalarından Türk F-35'lerinin fotoğrafları paylaşıldı.

Dünya Haberleri

Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e çıktı
İşgalci İsrail askerleri Batı Şeria'da 6 Filistinliyi öldürdü
Biden'ın "yabancı düşmanı" tanımlaması, Japon hükümetinde "hayal kırıklığı" oluşturdu
Nijerya'da kızamık salgını! Ölü sayısı 42'ye çıktı
Hamas heyeti, ateşkes müzakereleri için Kahire'ye ulaştı