TRT'nin Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon euro teklif verdiği iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "TRT, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon euro teklif vermiş. Bunun yarısı zarar yazar" iddiasının, doğru olmadığını açıkladı.

Merkezin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, TRT'nin, 2024-2027 yılları arasında 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi  ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını aldığı hatırlatıldı.

Türk takımı maçları TRT1 ve TRT Spor kanallarından şifresiz sunulacak

"TRT'nin, Şampiyonlar Ligi  yayın hakları için 100 milyon euoro teklif verdiği" iddiasının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu yayın hakları için sosyal medya hesaplarında paylaşılan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yayın hakları maliyeti, TRT'nin reklam ve üyelik gelirleri gibi ticari girişimleri ile rahatlıkla karşılanabilecek düzeydedir. TRT, Türk futboluna desteğinin bir göstergesi olarak, Türk takımı maçlarını TRT 1 ve TRT Spor kanallarından şifresiz olarak halkımızın hizmetine sunacaktır."

Kaynak:TRTHaber

Gündem Haberleri

Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
Yarın okullar tatil mi? Meteoroloji bölge bölge uyardı! İşte okulların tatil edildiği iller
Meteoroloji beklenen haberi duyurdu: Bazı bölgelerde bir anda yükselecek
Dominik Cumhuriyeti'nde eğlence mekanında facia! Can kaybı artmaya devam ediyor