Terör örgütleri PKK/YPG ile DEAŞ çatıştı!

Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK ile yapılan anlaşmaya uymak istemeyen yabancı DEAŞ'lılar ile bölgeyi işgal eden YPG/PKK arasına çatışma çıktı.

Suriye'nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan terör örgütü DEAŞ mensubu küçük bir grup ile terör örgütü YPG/PKK arasında çatışma çıktı.

PKK/YPG ve ABD, Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bagoz beldesinde bulunan bahçe ve kampların yer aldığı alanda sıkışan son DEAŞ'lı grupla 15 Şubat'ta tahliye konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşma çerçevesinde o tarihten itibaren çok sayıda DEAŞ'lı beldeden ayrılarak teslim olmuştu.

Yerel kaynaklara göre, iki terör örgütü arasındaki anlaşmaya katılmayan DEAŞ içindeki yabancılardan oluşan küçük bir grup ile YPG/PKK arasında dün gece çatışma başladı.

Koalisyon hava desteği sağladı

Son grubun da teslim olması için saldırı başlatan YPG/PKK'ya koalisyon da hava desteği verdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin DEAŞ'lıların bulunduğu "kamplar bölgesi" olarak bilinen alana düzenlediği hava saldırısında aralarında DEAŞ'lıların da olduğu 8 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında sivillerin olup olmadığı bilinmiyor. Koalisyondan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Dünya Haberleri

Skandal Meclis'te patlak verdi! 'Türklere esir olduk' soygunu
Dostluğumuzu pekiştirmeliyiz
Çin'in üst düzey dışa açılma politikasında Türkiye'ye büyük fırsat
ABD'de çift dal yapan Eygi, kendini Filistin'e desteğe adadı
Zelenski: Daha fazla silaha ihtiyacımız var