TBMM'de yoğun hafta

Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya daha giriyor. Genel Kurul'da emekli askerler için ekran düzenlemesi kriterleri getiren teklif ele alınacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan milletvekillerine sunum yapacak. Eğitimde şiddetin önlenmesine ilişkin bir kanun teklifi verilmesi bekleniyor. Başıboş sokak köpekleri sorunun çözümü için ise Ak Parti Grubu'nun çalışmaları devam edecek.

TBMM'de hem Genel Kurul hem de komisyonlarda milletvekillerini yoğun bir mesai bekliyor. Genel Kurul'da TSK personeline ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Ayrıca Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine sunum yapacak.

FATİH KARAHAN SUNUM YAPACAK

Merkez Başkanı Fatih Karahan, Merkez bankasındaki son verileri paylaşacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Bilgilendirme salı günü saat 15.30'da gerçekleşecek.

TSK KANUNU ELE ALINACAK

Genel Kurul'da ele alınacak TSK Kanunu'nda ise TV yorumculuğu yapan emekli askerlere düzenleme geliyor. Buna göre; ekranlarda yorum yapan emekli askerler, ekrana çıktıklarında unvanlarını kullanamayacaklar. Kamuoyuna yansıyan ve tartışmalara neden olan operasyonel resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel dokümanların paylaşılması da yasaklanıyor.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ

Sorunun çözümü için AK Parti Grubu'nun çalışmalarına devam etmesi bekleniyor. Kanun Teklifi sunulmadan önce muhalefet dahil olmak üzere milletvekilleriyle görüşmeler devam edecek. Ayrıca AK Parti Grubu tarafından eğitimde şiddetin önlenmesine ilişkin teklif verilmesi gündemde.

LİDERLER KÜRSÜDE OLACAK

Başta MHP olmak üzere siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. AK Parti Grubu ise hafta toplanmayacak.

Gündem Haberleri

Narin cinayetinde yeni delillere ulaşıldı! Sır 'Şahin Gözü'nde
Resmi Gazete'de Bugun
Gazete manşetlerinde yeni gün...
Türkiye'den Alman basınındaki 'sınırdışı iddialarına' yalanlama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nden Fatih fırkateynini selamladı