Tapu ve imar kanunlarında değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, taşınmaz mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmeler, tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı teşkilatında bulunmaları halinde, taraf iradeleri resmi görevliler tarafından ayrı ayrı alınarak sözleşme tamamlanabilecek.

Uygulanan işlem sonrası tapu kaydının beyanlar hanesine belirtme yapılacak ve bu belirtme düzeltme işlemi kesinleşinceye kadar o ibare orada yer alacak. Yapılan tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde ilgililerince muvafakat verilmesi halinde düzeltme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Düzeltme işlemine ilişkin itiraz 60 gün içinde asliye hukuk mahkemesi kanalıyla yapılacak.

TAPU SENEDİNDEN FOTOĞRAF ÇIKARTILDI

Yeni kanunla birlikte tapu işlemlerine fotoğraf yapıştırılması düzenlemesi, bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacıyla uygulanmayacak.

Bunun yanında hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarının daha kolay ve külfetsiz bir şekilde düzeltilebilmesi amacıyla değişikliğe gidildi.

Yeni düzenlemeye göre, hiçbir şekilde yapı yapılamayacak alanlarda geçici de olsa yapı yapılmasına müsade edilmeyecek. Yapılan mevcut yapılarsa kamulaştırılıncaya kadar korunabilecek. Sözkonusu yerler 5 yıllık imar programı süresi içinde, kamu mülkiyetine geçirilmek zorunda olacak, bu süre en fazla 1 yıl uzayacak.

DEĞİŞİKLİKLERİN TAMAMI İÇİN TILYANIZ...

Genel Haberleri

6 il için 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji'den 26 Nisan uyarısı! Görüş mesafesi düşebilir
Marmara'da yerel yağışlar etkili olacak