Suriye'yi sağanak yağış vurdu!

Havaların soğumasıyla birlikte Suriye’de şiddetli yağış etkili olmaya devam ediyor. Gün boyu yağan yağmur'da Suriye'nin Kah bölgesinde bulunan Kerame, Atme, Akrabat ve Sarmada kampları sular altında kaldı. Daha önce Ülkemiz tarafından Suriye sınırına güvenlik nedeni ile örülen yüksek Beton bloklar kaldırılarak suyun tahliye edilmesi sağlanıyor.

Gün boyu yağan yağmurda Suriye'nin Kah bölgesinde bulunan Kerame, Atme, Akrabat ve Sarmada kampları sular altında kaldı. Gelen son bilgilere göre; Bölge de hala şiddetli yağış devam ediyor, sabaha kadar devam etmesi durumunda bölgelerde bulunan kampların kullanılmaz hale geleceği yönde.

Daha önce Ülkemiz tarafından Suriye sınırına güvenlik nedeni ile örülen yüksek Beton bloklar kaldırılarak suyun tahliye edilmesi sağlanıyor. Öte yandan kamplarla yakından ilgilenen İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, kamplarda bulunan mağdur vatandaşları uygun Cami ve depolara yerleştiriyor. Acil yardım ekiplerinin bölgeye doğru hareket ettiği gelen bilgiler arasında.

İşte Suriye'den gelen o görüntüler...

YENİKAPIHABER.COM / ÖZEL HABER

Genel Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan taşra teşkilatlarına tasarruf ayarı
Akdeniz'de korkutan deprem: AFAD duyurdu
MGM'den tam 60 ile uyarı geldi: Tüm planlarınızı altüst edebilir
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Meteoroloji'den 29 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor