Sudan'da iç savaş insanlık dramı getirdi

Dünyanın gözü Gazze, Ukrayna ve Yemen'in üzerinde ama Sudan'da da çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İç savaşın sürdüğü Sudan'da 18 milyon kişi akut açlıkla karşı karşıya.

Gazze, Yemen ve Ukrayna savaşın gölgesinde. Sudan'daki siviller ise iç savaş mağdurları. Kıtlık ülkenin kapısında. 18 milyon kişi akut açlıkla karşı karşıya.

BÜYÜK BİR KITLIK KAPIDA

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 56. oturumu düzenlendi. Oturumda Sudan'da yaşanan iç savaş ve savaşın etkileri konuşuldu. Sudan için Uluslararası Bağımsız Misyon Başkanı Muhammed Othman konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Othman, 15 nisan 2023'ten bu yana ölümcül çatışmaların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti. Ülkenin büyük kısmına yayılan savaşın sivil halkın temel ihtiyaçlarını engellediğini dile getirdi.

AKUT AÇLIK 18 MİLYONU ETKİLEYECEK

Sudan'da tıbbi tesislerin olmaması sebebiyle çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Geçen yıldan bu yana yaklaşık 9 milyon kişi yerinden edildi. Şimdi ise yaklaşan kıtlık ve iç savaş sebebiyle ise 18 milyon kişi akut açlıkla karşı karşıya. Othman, Sudan'da bu yıl planlanan yardımın sadece yüzde 16'sının fonlandığını vurguladı. Gerekli yardımların yapılması için bu yüzdeliğin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Dünya Haberleri

Brezilya Devlet Başkanı Lula, İsrail'in saldırılarını "soykırım" olarak tanımladı
İtalya, vatandaşlarına uyarı: Lübnan'ı terk edin
Skandal Meclis'te patlak verdi! 'Türklere esir olduk' soygunu
Dostluğumuzu pekiştirmeliyiz
Çin'in üst düzey dışa açılma politikasında Türkiye'ye büyük fırsat