Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İranlı mevkidaşı ile Filistin'deki durumu görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Filistin'deki durumu ele aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, başkent Moskova'da Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan'ın bulunduğu Hazar Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve İranlı mevkidaşı Abdullahiyan, bu toplantı kapsamında bir araya geldi.

İki bakan görüşmede, İsrail-Filistin meselesi nedeniyle bölgedeki durumu, İran nükleer anlaşmasının canlandırılması gibi uluslararası ve karşılıklı çıkar sağlayan bazı bölgesel konuları ele aldı.

Rusya-İran ilişkilerinin de masaya yatırıldığı görüşmede, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların uygulanmasıyla ilgili konular da istişare edildi.

İkili ilişkilerin güçlendirilmesi isteğinin teyit edildiği görüşmede, Lavrov ve Abdullahiyan, Rusya ve İran arasında tek taraflı yaptırımların olumsuz sonuçlarının hafifletilmesi ile ilgili bildiri imzaladı.

Gündem Haberleri

Gazze'nin yeniden inşası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ile birlikte çalışmak istiyoruz
"Terörsüz Türkiye" raporunda sona gelindi! TBMM Başkanlığı: Nihai şekli verilerek oylanacak
Bakanlıktan Çocuk Evleri Sitesi'ne yönelik iddialara yalanlama
Kredi kartı limitlerine ilişkin açıklama! İki harcama kapsam dışı tutuldu
İlk defa uygulanacak! Gelir Tamamlayıcı Destek Programı 2026'da hayata geçiyor