Prim borcu olan GSS'liler 2024'te de sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, GSS'li olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine ilişkin düzenleme 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Böylece bu kapsamdaki kişiler, prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın devlet hastaneleri ile devlet üniversitesi hastanelerinden önümüzdeki yıl da yararlanabilecek.

Kaynak:Tv24

Gündem Haberleri

"Tarihi ve köklü bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz" İletişim Başkanı Duran: Güvenli kamu iletişimini esas alıyoruz
Barış yolunda Türkiye modeli
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat! Kuvvetli sağanak, rüzgar, fırtına geliyor... Tedbirinizi alın