Pekcan'dan son dakika 'ABD' açıklaması!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "ABD'nin aldığı tedbirlere aynı şekilde karşılık verdik ve vermeye devam edeceğiz" dedi. Bakan Pekcan açıklamasının devamında "Mali piyasalara yöneltilen atak bertaraf edildi" şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, döviz kurundaki hareketliliği değerlendirdi. Pekcan, ek tedbirlerle mali piyasalara yöneltilen atağın bertaraf edildiğini belirtti.

Bakan Pekcan, "ABD'nin yaptırımlarına Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına uygun olarak karşılık verdik, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin üretim, ihracat ve büyüme performansının aynı güçle devam ettiğini vurgulayan Pekcan, "Bu nedenle geçici dalgalanmaların spekülatif hareketlerin Türkiye ekonomisinin gerçeklikleri ile uyuşmadığını söyleyebiliyoruz, görüyoruz hep beraber. Cumhurbaşkanımızın koordinasyonu altında farklı bakanlıklarımızca alınan ek tedbirler sayesinde mali piyasalarımıza yöneltilen atağın bertaraf edildiğini hep birlikte görüyoruz. En kısa sürede ekonomimiz ile ilgili göstergeler olması gerektiği gibi istikrarlı seviyelere de oturacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Detaylar geliyor...

Genel Haberleri

Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji'den 26 Nisan uyarısı! Görüş mesafesi düşebilir
Marmara'da yerel yağışlar etkili olacak
Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde deprem