Okullara seçim tatili: MEB duyurdu

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan'da okulların tatil edildiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, "Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır.

Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir.

Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Gündem Haberleri

Manisa'da lise önünde silahlı saldırı! Saldırgan yakalandı
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
Sanatçı Gülsen Tuncer 81 yaşında hayatını kaybetti
Resmi Gazete'de Bugün