Narin'in cansız bedeni bulundu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: En ağır cezayı almaları için takipçisi olacağım

Kayıp Narin'in 19'uncu günde derede cansız bedeni bulundu. Olaya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Narin'i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum' dedi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kayıp Narin'in 19'uncu günde derede cansız bedeni bulundu. Bakan Yerlikaya ve Bakan Tunç, olaya ilişkin paylaşımda bulunurken bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Minik Narin'e rahmet dileyen her iki bakanın Gürcan ailesine başsağlığı dilememesi dikkat çekti. Bu durum soruşturmaya ilişkin şüphelerin Narin'in aile yakınları üzerinde yoğunlaştığı izlenimi doğurdu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın arama çalışmalarının 19'uncu gününde köye yaklaşık 2 kilometre mesafede Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜZÜNTÜMÜZÜN TARİFİ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bu sabah na'şına ulaşılan Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin'in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMASINDA AYRICA ŞU İFADELERİ KULLANDI:

"Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin'i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum"

Narin'in ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü bildiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ise "Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum" açıklamasında bulundu.

BAKANLARIN NARİN İLE İLGİLİ MESAJLARINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Bakan Yerlikaya ve Bakan Tunç'un Narin ile ilgili yaptığı açıklamada bir ayrıntı dikkat çekti. Bakanların mesajlarında Narin'in ailesine başsağlığı dileği yoktu. Bu durum soruşturmaya ilişkin şüphelerin Narin'in aile yakınları üzerinde yoğunlaştığı izlenimi doğurdu.

ABİ GÖZALTINA ALINDI, AMCA İSE TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmış, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

MAHALLEDE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin'in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir.Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, Meclis'te görev yapan gazileri kabul etti.
Türkiye, e-Devlet konusunda en fazla ilerleme kaydeden ülkelerden
Ankara'da yurt dışına kaçırılmak istenen tarihi eserler ele geçirildi
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...