Mescid-i Aksa’da ikinci cuma namazı! İsrail polisi her yeri sardı: Kudüs'te namaz kılanların üzerine gaz fişeği atıldı

İsrail-Hamas arasındaki gerilim 14’üncü gününde… İsrail yönetimi, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyenlere yaş kısıtlaması getirdi. İsrail ordusu Mescid-i Aksa'da kılınacak cuma namazı öncesi zulme devam ediyor. İsrail yönetimi geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara gaz bombası ve işaret fişeği attı.

İsrail-Hamas arasındaki gerilim 14’üncü gününde… İsrail yönetimi, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyenlere yaş kısıtlaması getirdi.

 İSRAİL POLİSİ BARİKATLAR KURDU

Öte yandan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına barikatlar kurdu.

Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin bir kısmı kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı.

GAZ BOMBASIYLA MÜDAHALE

Mescidi Aksa'ya alınmayan Filistinlilerin bu hafta da seccadelerini serip yolda namaz kıldığı görüldü. İsrail güvenlik güçleri yine Eski Şehir çevresinde toplanan Filistinlilere TOMA, ses bombası ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Dünya Haberleri

Avustralya'dan, vatandaşlarına İsrail ve Lübnan'a seyahat etmemeleri uyarısı
Beyaz Saray'dan İsrail açıklaması: Oldukça rahatsız edici
Rusya: Donetsk'te bir yerleşim birimini daha ele geçirdi
Gazze'deki hükümetten İsrail açıklaması: Katliamlarıyla soykırımı genişletiyor
ABD, İsrail saldırısı sonrası İran'a yeni yaptırımlarını açıkladı