'Mersin'de bir genç Suriyeli tarafından bıçaklandı' iddiası: DMM çürüttü

Bazı sosyal medya hesaplarında, "Mersin'de bir genç, Suriyeli sığınmacılar tarafından bıçaklandı." iddiası paylaşıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddiaları çürüttü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Mersin'de bir genç, Suriyeli sığınmacılar tarafından bıçaklandı." iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Mersin'de bir genç, Suriyeli sığınmacılar tarafından bıçaklandı." iddiası doğru değildir.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 17 Ağustos günü Çukurova Mahallesi'nde kavga ihbarı almış ve olay yerine ivedilikle intikal edilmiştir.

Olayda bir kişinin kesici delici aletle yaralandığı belirlenmiş, yapılan çalışmalar kapsamında saldırganın iddia edildiği gibi yabancı uyruklu değil, İ.K. isimli Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Olaya karışan diğer iki şahısla birlikte toplam üç kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Olayla ilgili soruşturma tüm boyutlarıyla titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşımızın tedavisi hastanede devam etmektedir. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik manipülasyonlara itibar etmeyiniz.

Gündem Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, Meclis'te görev yapan gazileri kabul etti.
Türkiye, e-Devlet konusunda en fazla ilerleme kaydeden ülkelerden
Ankara'da yurt dışına kaçırılmak istenen tarihi eserler ele geçirildi
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...