Mengen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
İlksan üyeleri İlksan’ ın yeni yönetimini belirlemek amacıyla 3 Nisan Cumartesi iradelerini ortaya koymak amacıyla sandık başına gidecekler. İlksan üyelerinin, mevcut 1943 model yönetimle ilgili, bu zaman kadar yapılanlar ve yapılmayanlarla ilgili ciddi bir tepkisi var. Bütün tepkileri burada yazmaya sayfalar yetmese de belli başlı başlıkları burada belirtmek sorumluluğumuz olsa gerek…
- İlksan üyeleri 3 yıl maaşlarını aldıkları bankalardan hiçbir aidat ödemeden karşılıksız 3 bin TL promosyon aldıklarını, bunun otuz yılda ki toplamının en az 30 bin TL yaptığını, İlksan’ın ise her ay ortalama 90 TL aidat kesmesine rağmen bunun sonucunda, otuz yılda ödedikleri aidatın neredeyse aynısını almalarından yakınıyorlar.
- İlksan üyeleri, POLSAN ve OYAK üyelerinin kendi tamamlayıcı meslek sandıklarından gördükleri değeri görmediklerini belirtiyorlar. Onların aldıkları tazminatların aidat kesintilerinin üstünde yapılan yatırımlardan elde edilen kazançtan da paylarına düşeni almalarından hareketle, İlksan’ın mevcut yönetiminin basiretsizliğinden şikâyet ediyorlar.
- İlksan üyeleri, otuz yılda aidat olarak ödedikleri miktarla 197 gr altın biriktirebileceklerini söylüyorlar. Otuz yılın sonunda bugün altınlarının karşılığının ise (1 gr = 450 TL) 88.650 Türk Lirasına denk geldiğini söylüyorlar. İlksan’ın mevcut yönetimin ise kendilerine bu kazancı fazla gördüklerini, bunu kabul etmeyeceklerini vurguluyorlar.
- Mevcut İlksan yönetiminin, son on yılda attığı mesajdan çok daha fazlasını, son on günde atmış olması, üyelerin yönetim tarafından sadece seçim zamanı hatırlandığını, diğer zamanlar sadece üye aidatları ile ilgilendiklerini göstermesi üzüntüyle karşılıyorlar.
- İlksan üyelerinin birikimleri ile oluşturulan sermaye ile alınmış olan Alanya’da ki DEHA Otelin seçimlerin akabinde daha seçim süreci tamamlanmadan 5 Nisan’ da “riskli bölge” ilan edilerek satışa çıkarılması… Üyeler yangından mal kaçırma görüntüsü veren bu satış için, ifade edilen “riskli bölge” söylemiyle yapılacak ihalede amaçlanan nedir? diye soruyorlar.
90’lı yıllarda İlksan’ la ilgili basında ki “verdimse ben verdim” manşetli haberler dikkate alındığında, “acaba riskli bölge söylemi DEHA otelin ucuza gitmesine zemin hazırlamaz mı?” endişesini bütün üyeler tarafından taşınmaktadır.
- İlksan üyeleri, sosyal medyada dolaşan tablolarda ki rakamlara baktığında, otellerin özellikle Rus ve Baltık Ülkelerinden gelen turistlere hizmet verdiğini, İlksan üyelerinin kendi birikimleriyle satın alınan otellerin, sağlık ve sosyal yardım sandıkları olan İlksan’ın, faiz lobisi ile Rus turistlere hizmet verdiğine üzülerek şahit olduklarını söylüyorlar.
- İlksan üyeleri, sandığın bir gruba veya bir sendikaya ait olmadığını, bir sendikanın İlksan seçimlerine müdahale ettiğini, logosunu İlksan ilçe temsilciliği adaylarının afişlerinde kullandığını söyleyerek, bunun bağımsız bir kurumu ele geçirmekle eş değer olacağını ve kendi iradelerine saygısızlık olduğunu dile getiriyorlar.
Biz bize düşeni böylelikle yapmış olduk.
Takdir İlksan seçmeni, değerli eğitim çalışanlarının iradelerini sandığa yansıtmalarında… Ben inanıyorum ki İlksan üyeleri, 1943 model mevcut yönetimin “basiretsiz yönetim anlayışını” ve İlksan’ı “yaşatacağız” diyerek “bitkisel hayata mahkum” edenlere inat, sandıkları patlatacak, İlksan’ı yatırımın merkezine dönüştürecek temsilcileri seçeceklerdir.
Kaynak: Ajans Kamu