Memurun Derecesi 1’e Düşünce Ek Göstergesi Kaç Olur?

Ek göstergeler her unvandaki meslekler için aynı olmamaktadır. Peki memurun derecesi 1 olduğunda ek göstergesi kaç olmaktadır?

Memurun Derecesi 1’e Düşünce Ek Göstergesi Kaç Olur? Devlet kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev yapan kişiler, başka unvanlı herhangi bir kadroya geçmedikleri takdirde, mevcut kadrolarından emekli olurlar. Bu kişiler bulundukları unvandaki kadrolarda ise 1. Dereceye kadar yükselebilmekte ve bu seviyelerden emekli olmaktadırlar. Kamu personeli olarak çalışan kişilerin maaş ve emeklilik durumlarının belirlenmesinde de mevcut bulundukları dereceler baz alınmaktadır. Bulunulan kadrodaki kazanılmış haklardan faydalanabilmek için 1. Seviyede olmak gerekmektedir. Bunun yanında her pozisyon ve unvan için ek göstergeler aynı olmamaktadır. Ayrıca bazı görev ve unvanlarda hiç ek gösterge bulunmamaktadır.

Memurlukta Ek Gösterge Ne Anlama Gelmektedir?

Memurun Derecesi, Ek göstergeler de kişilerin maaşlarının belirlenmesinde önem taşımaktadır. Memur olarak devlet kadrolarında görev yapan kişilerin aylık gösterge tablolarında kademe ve dereceleri yer almaktadır. Bu ek göstergeler kişilerin görev ve pozisyonuna göre ödemelerinin yapılması açısından oldukça önemlidir.

Memur olarak görev yapan kişilerin aylık ödemeleri hesaplanırken, ek gösterge tablosu ile hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler baz alınarak hesaplanmaktadır. Kişilerin aldıkları zamlar bu ek gösterge tablosuna göre belirlenmektedir. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenmektedir. Bunun yanı sıra, ek gösterge özellikle emekli maaşına ve emekli ikramiyesine büyük katkı yapmaktadır. Dolayısı ile kişiler tarafından önem kazanmaktadır.

İlgili kanunun ilgili maddesi incelendiğinde, “Aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlarına çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı ile memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı üçer veya altışar aylık dönemler itibariyle uygulanmak üzere Genel Bütçe Kanunu ile tespit olunur.” Şeklinde bir ifade olduğu görülmektedir.

Farklı çalışma pozisyonları ve unvanlar için farklı ek gösterge dereceleri söz konusudur. İlgili yönetmelikten ve kurumlardan bunlara ulaşmak mümkündür. Her meslek grubunun derece ve kademeleri değişmektedir. Buna bağlı olarak da ek göstergeler değişiklik göstermektedir. Kişiler bağlı bulundukları meslek kollarına göre ek göstergelerden faydalanabilmektedirler.

Kaynak: My Memur

Genel Haberleri

6 il için 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji'den 26 Nisan uyarısı! Görüş mesafesi düşebilir
Marmara'da yerel yağışlar etkili olacak