Mehmet Şimşek: Sadece TOGG'a onay veriyoruz!

Devlet kurumların planlanmış taşıt taleplerine ilişkin Bakan Mehmet Şimşek, "Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, TOGG'u alabilirsin' diyoruz." dedi.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, kurumların tasarruf önlemlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"Vatandaşımız kamuda tasarruf da bekliyor. Bu konuda yoğun çaba içindeyiz." diyen Şimşek, "Bizim bakanlığımızda yurt dışı gezilerini yoğun şekilde inceliyoruz, gerekli mi, bir kişi gitse olur mu? Bu konularda da hassasiyet gösteriyoruz. En büyük tasarruf üretken alanlara kaynakların kanalize edilmesidir." dedi.

TOGG'A İZİN

Bakan Şimşek, "Kurumların planlanmış taşıt talepleri var. Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, kullanımı ucuz olan elektrikli TOGG'u alabilirsin' diyoruz, ikincisi mevcudu satacaksın diyoruz. Muhtemelen mevcut daha pahalıdır, dizel ya da benzinlidir, gideri yüksektir. Bu konularda hassasız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Sabah - Zübeyde Yalçın

Gündem Haberleri

Roketsan'ın sıradaki planı belli oldu! Düşman kuantum ile durdurulacak
Bakan Göktaş: Kadınları güçlendirmeye ve karşılaştıkları engellerle mücadele etmeye devam edeceğiz
Bakan Fidan'dan AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğu vurgusu
Türkiye'nin 2. büyük gölü Tuz Gölü'nde gün batımı görsel şölen oluşturdu
Bakan Uraloğlu: Son 10 yılda trenlerde 10 milyondan fazla engelli yolcumuz ücretsiz seyahat hakkından yararlandı