Megakentte büyük dönüşüm başlıyor

1 Ekim'de açılacak Meclis'in öncelikli gündemi İstanbul Yasası olacak. 'Kentsel Dönüşüm'ün önündeki engeller kaldırılacak.

İstanbul depremine ilişkin alınacak tedbirlerden, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılmasına kadar birçok alanda yeni düzenlemeleri içeren özel bir İstanbul Yasası hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Parti'nin bazı milletvekillerinin bir süredir üzerinde çalıştığı 'İstanbul Yasasına' ilişkin taslak tamamlanma aşamasına geldi. Çalışmalarına 1 Ekim'de başlayacak TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri İstanbul'daki riskli binaların dönüşümüne yönelik yeni hükümler içeren İstanbul Yasası olacak. İstanbul'la ilgili taslakta, kentsel dönüşümün önündeki engellerin tamamı kaldırılıyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi - YÜCEL KAYAOĞLU

 

Gündem Haberleri

12. Yargı Paketi TBMM'de! Detayları belli oldu
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'a gidecek
Emine Erdoğan'dan "Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sıfır Atık" paylaşımı
Yasa dışı bahis şebekesine dev operasyon! 10,3 milyarlık işlem hacmine ulaşan suç şebekesi deşifre edildi
Resmi Gazete'de Bugün