Kremlin Sözcüsü: AB-Rusya ilişkilerinin geleceği kötü

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin geleceğinin "kötü" olduğunu belirterek, "Avrupa diplomasisinin (AB-Rusya) ilişkileri iyileştirme yönünde hareket edeceğini düşünmüyoruz." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ardından AB'yi gelecek 5 yıl yönetecek isimlerle ilgili alınan kararı değerlendiren Peskov, görevde kalan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğine atanan Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın, Rusya'ya karşı yaklaşım sergilediğini belirtti.

Peskov, "Bu nedenle, Avrupa diplomasisinin (AB-Rusya) ilişkileri iyileştime yönünde hareket edeceğini düşünmüyoruz. Moskova ile Brüksel arasındaki ilişkilerin geleceği kötü." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın ilk canlı yayın tartışması ile ilgili soruyu yanıylayan Peskov, bu tartışmaların, Rusya'nın gündeminde olmadığını söyledi.

Sözcü Peskov, "Bu, ABD'nin iç meselesi. ABD'deki seçim kampanyalarına hiçbir zaman müdahale etmedik. Bu sefer de bunu yapmayı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Ateşkesin ilk 50 gününde katil İsrail'in saldırılarında 357 Filistinli hayatını kaybetti
Trump iltica başvurularını "uzun süre" askıya alacaklarını söyledi
Avustralya'da keşfedilen lucifer arısı bilim dünyasını şaşırttı
ABD Senatosu, Trump yönetiminin Venezuela'ya askeri müdahalesini sınırlayan tasarıyı reddetti
AB'nin Türkiye ile iş birliğinin başarısını vurguladı: Gerçekten olağanüstü