Klasik müziğin faydaları neler?

Ruhun dinlenme modu klasik müziğin faydaları nelerdir? Klasik müzik ne zaman ortaya çıktı?

Klasik Müziğe tarihsel olarak bakıldığında ilk olarak Barok Dönemi’nde Dafne Operası ile başlar.  1750 yılında J.Sebastian  BACH’ın ölümü ile sona erer. 150 senelik bir süreçtir. Barok Dönemi zamanın asillerine hitap eder, onların gösterişli hallerini yansıtır, dramatiktir. Barok döneminin çalgısı klavsendir (piyanodan bir önceki enstrüman olan tuşlu çalgı) Şu an uygulanan müzik terimleri bu dönemde ortaya çıkmıştır. Vivaldi, Handel, Bach dönemin sanatçılarıdır.


Klasik Dönem piyanonun bulunması ile başlar. Daha gösterişsiz müzikler ortaya çıkar. Haydn, Mozart dönemin sanatçılarıdır, daha sonraki zamanlarda müzik kilise baskısından kurtulan romantik dönem başlar, Beethoven Shubert bu döneme ait sanatçılardır. Romantik dönem de klasik müzik  Avrupa’ya yayılır. List,Shopen devrin sanatçılarıdır. Klasik müziğin egemenliğinin Almanya, İtalya, Fransa’ya geçtiği, Çaykovski, Korsakov’un sanatlarının ortaya çıktığı dönemdir.


KLASİK MÜZİĞİN FAYDALARI


Klasik müzikte büyük ve küçük aralıkların insanda hüzün ve mutluluğu çağrıştırdığı, çocuklara dinletildiği zaman, içindeki matematiksel  yapı itibariyle zihni geliştirici bir etki yarattığı gözlemlenir. 
Klasik müzik bireyleri rahatlatır, dinginleştirir, stres azalttığı için ruh hastalıklarının tedavisi için de önemli bir yere sahiptir. Nasıl ki gerilim filmi seyrettiğimizde heyecanımız artarsa ya da hüzünlü müziklerde duygusallaşırsak, ruhsal hastalıkların tedavisinde de ruhu dinginleştirme anlamında klasik müziğin payı büyüktür.

Kültür Sanat Haberleri

"Rus Müzik Müzesi" Ankara'da açıldı
Tuluyhan Uğurlu Meryem Ana Kilisesi'nde sanatseverlerle buluştu
Eurovision 2024 kazananı belli oldu: İsrail protestoları yarışmaya damga vurdu
Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan vefat etti
Berlin'de iftar etkinliklerinde çocuklar için geleneksel gölge oyunları düzenleniyor