Kadro Derecesi ile Maaş Derecesi Arasındaki Farklar

Devlet memurlarının görevleri için farklı dereceler olabilmektedir. Bu dereceler aynı olabileceği gibi birbirinden farklı da olabilmektedir. Peki kadro derecesi ile maaş derecesi arasındaki fark nedir?

Devlet kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev yapan kişiler için farklı dereceler mevcuttur. Devlet memurlarının sahip oldukları bunlar 3 tanedir. Bunlar aynı seviyede olabileceği gibi farklılık da gösterebilmektedir. Bunlar ise şu şekildedir;

  • Kazanılmış hak aylık,
  • Kadro,
  • Emekli keseneğine esas aylık dereceleridir.

Bunlar birbirlerine eşit olabilmektedir. Ancak farklı olduğu durumlar da söz konusudur. Devlet kurumlarında kamu personeli olarak görev yapan kişiler kadro ile maaş derecesi arasındaki farkı merak etmektedir.

Kazanılmış hak aylık, kişinin öğrenim durumuna göre atandığı kurumda yükselebilmektedir. Bu yükselme, her yılda 1 kademe, her 3 yılda 1 kademe veya ilgili kanundaki diğer maddeler esas alınarak belirlenen derecelerdir. Kadro ile maaş arasında en fazla 3 fark bulunabilmektedir. Ayrıca bunlar aynı da olabilmektedir. Derecelerin belirlenmesinde çeşitli kriterler bulunmaktadır. Şartların sağlanması durumunda kişilerin memurluğu yükseltilebilmektedir.

Kaynak: My Memur

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek: 16,8 milyar dolar yabancı kaynak girişi gerçekleşti
Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri
Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışma Meclisi yarın toplanıyor
Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı