Kadına şiddete sıfır tolerans

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için iki yeni adım daha atmaya hazırlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için iki yeni adım daha atmaya hazırlanıyor. 2 ilde uygulamada olan elektronik kelepçe uygulamasının 6 ile çıkartılarak genişletilmesinin yanı sıra, şiddet gören kadınlar için kurulacak 'Kadın İzleme Merkezleri' ile kadına şiddetle mücadele edilmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, halihazırda Ankara ve İzmir'de uygulanan elektronik kelepçe uygulamasının genişletilmesi için ilgili kurumlarla protokol imzalandı. Buna göre uygulamanın Bursa, İstanbul, Antalya ve Gaziantep'i de kapsayarak, teknik altyapı kurulumunun sağlanmasının ardından Türkiye geneline yayılması planlanıyor.
Şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan kadınlar için kurulacak "Kadın İzleme Merkezleri"nde mağdur kadınların doktor, Adli tıp, savcılık, emniyet gibi kurumlar arasında kapı kapı dolaşıp psikolojik olarak da yıpranmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kadın İzleme Merkezleri'nin büyükşehirlerdeki hastanelerin içinde yer alması planlanıyor.
AA

Kadın Haberleri

AK Partili kadınlar şiddete karşı tek ses olacak
Kadına şiddetle mücadelede yeni yol haritası hazırlanıyor
Kadına Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı yapıldı
'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi' başlıyor
Pandemide kadınların iş yeri sahipliği arttı