İspanya ile Ürdün arasında Filistin diplomasisi: Savaşın sona ermesi için çabaların artırılması gerekiyor

Tüm dünyanın tepkisine rağmen devam eden İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına karşı üçüncü taraf ülkeler de diplomasi görüşmelerini sürdürüyor. Bu kapsamda İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. İsrail-Filistin çatışmasının konuşulduğu görüşmede Kral 2. Abdullah'ın savaşın sona erdirilmesine yönelik çabaların artırılması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

İsrail-Filistin çatışmasının sona erdirilmesi adına ülkeler bazında diplomasi trafiği devam ediyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Ürdün Kralı 2. Abdullah telefonda İsrail-Filistin çatışması hakkında konuştu.

İspanya Başbakanı Sanchez, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Orta Doğu'daki çatışmaların dindirilmesi ve bölgede bir krizin yaşanmamasına yönelik çabalarından dolayı Kral 2. Abdullah'a teşekkür ettiğini belirten Sanchez, "Gazze'ye insani yardım ulaştırılması ve masum sivillerin öldürülmesine son verilmesi konularını da görüştük." ifadesini kullandı.

"Savaş sona erdirilmeli"

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, görüşmede, "Gazze'deki savaşın bölgeyi ve dünyayı felakete sürükleme tehdidi taşıdığını bu nedenle savaşın sona erdirilmesine yönelik çabaların artırılması gerektiğini" söyledi.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine saldırısının kınanması gereken bir savaş suçu olduğuna dair açıklamasını yineleyen Ürdün Kralı, insani yardımların Gazze'ye girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak:Yenişafak

Gündem Haberleri

Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
MSB, Indus Shield-2024 Tatbikatı'na 5 F-16 ve 64 personelle katılım sağlıyor
FETÖ mensupları, elebaşı Gülen'in ölümü sonrası Pennsylvania'daki çiftlikte toplanıyor
Narin Güran cinayeti soruşturmasında iddianame hazırlandı! Amca, anne, ağabey ve Nevzat Bahtiyar için müebbet talebi