Halk TV'nin dezenformasyonuna geçit verilmedi

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında paylaşılan, "SGK'yı dolandıran hastane Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisinde sponsor olmuş" iddiasının manipülasyon içerdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Sponsorlukların, Sayın Cumhurbaşkanımızla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." denildi.

SGK'yı dolandıran hastane Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisinde sponsor olmuş" iddiası yalanlandı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların manipülasyon içerdiği ve sponsorlukların başkan Erdoğan ile bir ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "SGK'yı dolandıran hastane Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisinde sponsor olmuş" iddiası manipülasyondur.

Bahse konu hastanenin sponsorluğu, ABD'deki bir komitenin gala yemeğiyle ilgilidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi sırasında katıldığı galadaki sponsorlukların, Sayın Cumhurbaşkanımızla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak, konunun Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirilmeye çalışılarak açıkça manipülasyon yapıldığı belirlenmiştir.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik girişimlere itibar etmeyiniz."

Gündem Haberleri

ODTÜ'de Türk bayrağımıza saygısızlık: 6 gözaltı
Sağlık Bakanlığı'ndan "hantavirüs" açıklaması
Hürmüz Boğazı'ndaki çatışmaların ardından petrol fiyatları yükselişe geçti
Instagram gizlilik teknolojisini kapattı: Bu özel mesajlar için ne anlama geliyor?
Hantavirüs pandemiye dönüşecek mi?