Hakan Fidan D-8 Dışişleri Bakanları Toplantısı açılışında konuştu: "Bir gün hesap verecekler!"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İstanbul'da yapılan D-8 Dışişleri Bakanları Toplantısı açılışında yaptığı konuşmada, "Hiçbir şüphemiz yok ki Gazze'deki bu katliamı gerçekleştirenler bir gün hesap verecekler. Filistinin barışçıl geleceğinin yanında duranlar kazanacaklar" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı açılışında konuştu.

Dışileri Bakanları Gazze gündemiyle İstanbul'da bir araya geldi

Bakan Fidan açılış konuşmasında, "D-8 ülkeleri olarak Filistin'in yanında ve arkasındayız. Bugünkü toplantımız bu taahhütlerin tekrarlanması için bir fırsat. Her noktada işbirliğimizin beyanı ile Filistin halkının haklarını güvence altına almak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRENLER BİR GÜN HESAP VERECEKLER"

Bakan Fidan Gazze'de süren İsrail saldırılarını işaret ederek, "Hiçbir şüphemiz yok ki Gazze'deki bu katliamı gerçekleştirenler bir gün hesap verecekler. Filistinin barışçıl geleceğinin yanında duranlar kazanacaklar" diye konuştu. 

İki devletli çözüm ve Filistin DEvleti'nin tanınması konularına değinen Fidan, "Başlangıçtan itibaren iki devletli ve bağımsız toprak bütünlüğü olan Doğu Kudüs başkenti olan bir devletini desteklemeye devam ettik. Bugüne kadar 148 ülke Filistin devletini tanıdı. İspanya, İrlanda, Norveç ve en yakın geçmişteSlovenya'nın katılmasıyla yüzlerce ülke bu tarihi adaletsizliğe karşı durdu. Geri kalan ülkeler de eminim ki bunu takip edecekler" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, Meclis'te görev yapan gazileri kabul etti.
Türkiye, e-Devlet konusunda en fazla ilerleme kaydeden ülkelerden
Ankara'da yurt dışına kaçırılmak istenen tarihi eserler ele geçirildi
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...