Güvenli bölge görüşmelerinde ikinci gün

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Suriye kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmelerin bugünkü kısmı saat 10.30’da MSB/Ankara'da başlamıştır." açıklamalarına yer verildi.

Türkiye, Barış Koridoru'nun 32 kilometre derinlikte olmasını, kontrolün Türk askerleri tarafından sağlanmasını talep ediyor

Bölgeden YPG/PKK unsurlarının tamamen çekilmesi ve ABD'nin YPG'ye verdiği silahların toplanması da Ankara'nın istekleri arasında.

ABD'li heyetle gerçekleştirilen görüşmelerde bu beklentiler bir kez daha muhataplarına aktarılıyor. ABD'nin bu konudaki yeni önerisi dinleniyor.

MSB, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan Güvenli Bölge'ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile yapılan görüşmelere dün başlanmıştı.

Genel Haberleri

Türkiye yine "en iyiler" listesinde... Türk mutfağı ilk 10'da!
Sürücüyle tartışmıştı: Bir polis görevden uzaklaştırıldı
ISTAF Geleneksel İftar Sofrası Geniş Katılımla Gerçekleşti
Kastamonu'da denizin rengi kahverengiye döndü
Kuzey Ege için fırtına uyarısı