Gazze'deki ateşkeste son dakika: Rehine takası başladı!

İsrail ile Filistin arasındaki esir takası başladı. İlk aşamada 12 Tayland vatandaşı serbest bırakıldı. İsrail Medyası, İsrailli 13 rehinenin de Kızıl Haç'a teslim edildiğini bildirdi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen insani aranın başlamasına rağmen İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 49. gününde sürüyor. İşgalci İsrail'in saldırılarına rağmen esir takası da başladı. 

Filistinli kadın ve çocukları teslim alacak Kızılhaç ekibini taşıyan otobüsler, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan Ofer hapishanesine ulaştı.

Filistinli 24 kadın ve 15 erkek çocuk, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'dan Batı Şeria'daki Ramallah'ta bulunan Ofer tutukevine naklediliyor.

REHİNELER SERBEST BIRAKILIYOR

12 Tayland vatandaşı serbest bırakıldı. İsrail Medyası, İsrailli rehinelerin Kızıl Haç'a teslim edildiğini bildirdi. Mısır sınırına doğru götürülüyorlar.

  • İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.
  • Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.
  • İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

TAYLAND BAŞBAKANINDAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Hamas'ın elindeki 12 Taylandlı esirin salıverildiğini duyurdu.

Thavisin, X sosyal medya hesabından, Gazze'de İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara süreci kapsamında serbest bırakılması beklenen esirlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Güvenlik yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı tarafından 12 Taylandlı rehinenin serbest bırakıldığı teyit edildi. Büyükelçilik yetkilileri, bir saat içinde onları almak üzere yolda." ifadeleri yer aldı.

Thavisin, açıklamasında esirlere ilişkin detayların aktarılacağı mesajını verdi.

Hamas ile İsrail'in uzlaştığı "çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı" kapsamında İsrail hapishanelerinden bugün serbest bırakılmaları planlanan 39 Filistinli esirin isimleri yayımlandı.

Kaynak:Haber7

Dünya Haberleri

Skandal Meclis'te patlak verdi! 'Türklere esir olduk' soygunu
Dostluğumuzu pekiştirmeliyiz
Çin'in üst düzey dışa açılma politikasında Türkiye'ye büyük fırsat
ABD'de çift dal yapan Eygi, kendini Filistin'e desteğe adadı
Zelenski: Daha fazla silaha ihtiyacımız var