Düzce depremi sonrası KYK yurtlarında hasar meydana geldi mi? Bakan Kasapoğlu açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Düzce'deki depremin ardından KYK yurtlarına yönelik başlatılan hasar durum tespiti çalışmaları sonunda kayda değer hasarın ve yapısal sorunun olmadığını gördüklerini bildirdi.

Depremin yaşandığı Düzce'de incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yetkililerden bilgi aldıktan sonra Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

- "Gençlerimiz yurtlarına kavuştu"

Kasapoğlu, Düzce'nin aynı zamanda üniversite şehri olduğunu, buradaki 10 yurdun 10 binden fazla yatak kapasitesiyle gençlerin hizmetinde bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hamdolsun ilk dakikalardan itibaren özellikle yurtlarımızdaki durumun tespitine yönelik olarak gençlerimizin tahliyesini gerçekleştirdik ve Bakanlık olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla iş birliğiyle ilk andan itibaren hasar durum tespiti noktasında çalışmalar başladı. O çalışmalar sonunda hamdolsun kayda değer hasar, bununla beraber binalarımızda yapısal sorun olmadığını görmüş olduk. Bu bizler için de ayrıca sevindirici gelişme."

Siyaset Haberleri

İYİ Parti kurultayında GİK ve MDK üyeleri belirlendi
Türkiye'nin Gazze diplomasisi sürüyor: Hakan Fidan Riyad'a gidecek
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
İyi Parti kurultayında seçim 3. tura kaldı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den veda konuşması: "Bedel ödeme sırasında da en önde karşınızda duruyorum"