Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı basın organlarında çıkan ve sosyal medyada paylaşılan "miting alanlarından canlı yayınların RTÜK'ün talimatıyla kesildiği" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:
6112 sayılı kanunun 8. maddesi gereği, yasa dışı yayın yapan medya kuruluşlarına çeşitli yaptırımların uygulanabileceği hatırlatıldı. Bu yaptırımlar arasında uzun süreli yayın durdurma ve lisans iptali gibi cezaların yer aldığı belirtildi.
Açıklamada, "Kamuoyunu sokağa çağıran, yasa dışı örgüt temsilcisi gibi davranan yorumcuların ifadelerine yer veren, kişilik haklarını ihlal eden ve devlet yetkililerine, yargı mensuplarına, güvenlik güçleri ile kolluk kuvvetlerine yönelik hakaret ve tehdit içeren yayınların" yaptırımlarla karşılaşabileceği ifade edildi.
Kurul, yaptığı açıklamada bu uyarının yalnızca yasalar çerçevesinde yayın yapılması amacı taşıdığını, canlı yayınların kesilmesine yönelik bir talimatın söz konusu olmadığını vurguladı.
DMM, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.