Dışişleri'nden Ukrayna mesajı: "Çabalarımızı devam ettireceğiz"

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna savaşının ikinci yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından "Ukrayna’nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına yönelik çabalarımızı devam ettireceğiz" ifadelerini içeren bir açıklama yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna savaşının ikinci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

Ukrayna’daki savaş ikinci yılını geride bırakırken, çatışmaların Ukrayna üzerindeki yıkıcı etkisi büyümekte, bölgesel ve küresel düzeydeki olumsuz sonuçları derinleşmektedir.

Diplomatik süreci yeniden canlandırmaya imkan verecek koşulların en nihayetinde ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bu anlayışla, taraflara gerekli telkinlerimizi sürdürüyoruz.

Ukrayna’nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına yönelik çabalarımızı devam ettireceğiz.

Gündem Haberleri

ODTÜ'de Türk bayrağımıza saygısızlık: 6 gözaltı
Sağlık Bakanlığı'ndan "hantavirüs" açıklaması
Hürmüz Boğazı'ndaki çatışmaların ardından petrol fiyatları yükselişe geçti
Instagram gizlilik teknolojisini kapattı: Bu özel mesajlar için ne anlama geliyor?
Hantavirüs pandemiye dönüşecek mi?