Dışişleri Bakanlığı'ndan Fermacu'ya tebrik

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Somali Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Fermacu'ya tebrik ve başarı dilekleri iletildi.


Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Somali Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen eski Başbakan Muhammed Abdullah Fermacu tebrik edildi. Açıklamada, "Somali?de devletin inşası, kalıcı barış, istikrar ve refahın tesisine yönelik olarak yürüteceği çalışmalarda başarılar diliyoruz. 2016 Ekim ayında başlayan seçim sürecinin tüm zorluklara rağmen bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimleriyle başarılı şekilde sonuçlandırılmış olması Somali'nin geleceği açısından ümit verici bir gelişmedir." ifadesi yer aldı.

Türkiye'nin insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması, güvenlik ve kalkınma alanlarında izlediği kapsamlı politikayla 2011'den beri Somali'ye destek verdiği vurgulandı.

AA


Dünya Haberleri

Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Papa 14. Leo, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü
Ateşkesin ilk 50 gününde katil İsrail'in saldırılarında 357 Filistinli hayatını kaybetti
Trump iltica başvurularını "uzun süre" askıya alacaklarını söyledi