Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrail'e sert tepki: Netanyahu soykırım suçlamalarının asıl failidir

Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik asılsız suçlamalarına Türkiye'den güçlü cevap geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun halen soykırım suçlamasıyla yargılanmakta olduğu hatırlatılarak "İsrail'in dokunulmazlık zırhı kalktığında, Netanyahu ve suç ortakları adalet önünde hesap vermek zorunda kalacaklardır." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Başkan Erdoğan'ı hedef alan İsrailli bakana sert tepki gösterdi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

İsrail Dışişleri Bakanı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı, ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibarettir.

İsrailli yetkililerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına bu denli odaklanmak zorunda kalması, söz konusu beyanda yer alan hususların doğruluğunu teyit etmektedir.

Netanyahu'nun isminin, tarihte soykırım işlemiş kişilerle birlikte anılmasının sorumlusu, halen soykırım suçlamasıyla yargılanmakta olan kendisidir.

İsrailli yöneticilerin insanlığa karşı tüm dünyanın gözü önünde işlemekte olduğu suçlar, herhangi bir şüpheye mahal vermeyecek biçimde derlenmektedir.

İsrail'in bugün bazı çevreler nezdinde sahip olduğu destek ve dokunulmazlık zırhı kaybolduğunda, Netanyahu ve suç ortakları adalet önünde hesap vermek zorunda kalacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızca da ifade edildiği üzere, Netanyahu ve iş birlikçilerinin adil biçimde yargılanmasını ümit ediyoruz.

Gündem Haberleri

Gazze'nin yeniden inşası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ile birlikte çalışmak istiyoruz
"Terörsüz Türkiye" raporunda sona gelindi! TBMM Başkanlığı: Nihai şekli verilerek oylanacak
Bakanlıktan Çocuk Evleri Sitesi'ne yönelik iddialara yalanlama
Kredi kartı limitlerine ilişkin açıklama! İki harcama kapsam dışı tutuldu
İlk defa uygulanacak! Gelir Tamamlayıcı Destek Programı 2026'da hayata geçiyor