Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki: Vakti geldiğinde gereği muhakkak yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik yapılan hava harekatları sırasında Türk ordusuna ait SİHA'yı savaş uçağıyla düşüren ABD'ye sert tepki gösterdi. "Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sürdürdüğü sınır ötesi operasyonlarda kullandığı bir SİHA'yı Suriye'de düşürdüklerini açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, yaşananlardan 'üzüntü' duyduklarını söyleyip, "Türkiye, en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerimizden, bu nedenle bu olay üzücü." demişti.

Skandala 'meşru müdafaa' kılıfı uyduran ABD kanadı, "ABD askerleri yaralanmadı, Türkiye’nin kasıtlı olarak ABD askerlerini hedef aldığına dair bir belirti yoktu." diyerek kendisiyle çelişmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ABD'ye tepki gösterdi.

"Vakti geldiğinde gereği muhakkak yapılacak"

"Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır." diye konuştu.

Kaynak:Yenişafak

Gündem Haberleri

Gazze'nin yeniden inşası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ile birlikte çalışmak istiyoruz
"Terörsüz Türkiye" raporunda sona gelindi! TBMM Başkanlığı: Nihai şekli verilerek oylanacak
Bakanlıktan Çocuk Evleri Sitesi'ne yönelik iddialara yalanlama
Kredi kartı limitlerine ilişkin açıklama! İki harcama kapsam dışı tutuldu
İlk defa uygulanacak! Gelir Tamamlayıcı Destek Programı 2026'da hayata geçiyor