Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a kritik ziyaret!

Başkan Erdoğan, ‘Sürdürülebilir ve İklim Değişikliğine Dayanıklı Gelecek' temalı 17. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'a gitti. Zirve en son 2023 yılında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılmıştı.

Ukrayna-Rusya savaşı, Gazze'deki soykırım ve İsrail-İran çatışmasında diplomasi trafiğini sürdüren Başkan Erdoğan, uluslararası ziyaretlerine bir yenisini daha ekleyecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın bugün Azerbaycan'ı ziyaret edeceğini duyurdu.

Açıklamada, "Sürdürülebilir ve İklim Değişikliğine Dayanıklı bir Gelecek için Yeni Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Vizyonu" temasıyla tertiplenecek zirvede, iklim değişikliği, ticaret, ulaştırma ağları ve teşkilat reformu konuları esas olmak üzere, üye ülkeler arasında işbirliğine dair fikir teatisinde bulunulacağı belirtildi.

LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

Fahrettin Altun, Başkan Erdoğan'ın zirve oturumuna hitap edeceğini, liderlerle görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi. Altun, zirveye üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına ilave olarak, aralarında KKTC'nin de olduğu gözlemciler ile uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de katılacağını vurguladı.

Gündem Haberleri

Gazze'nin yeniden inşası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ile birlikte çalışmak istiyoruz
"Terörsüz Türkiye" raporunda sona gelindi! TBMM Başkanlığı: Nihai şekli verilerek oylanacak
Bakanlıktan Çocuk Evleri Sitesi'ne yönelik iddialara yalanlama
Kredi kartı limitlerine ilişkin açıklama! İki harcama kapsam dışı tutuldu
İlk defa uygulanacak! Gelir Tamamlayıcı Destek Programı 2026'da hayata geçiyor