Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Türkiye'nin önünde tarihi bir fırsat penceresi açılmaktadır. Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen "TÜRKSAT 6A Hizmete Alma" töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla geliştirdiğimiz TÜRKSAT 6A ile Türkiye, kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri konumuna yükseldi. Yeni haberleşme uydumuz, yerli ve milli teknoloji üretme hedefimiz doğrultusunda 20 yıla yayılan titiz, yoğun ve meşakkatli bir çalışmanın ürünüdür. (TÜRKSAT 6A) Devrim niteliğindeki bu projeyle yerli ve milli bir haberleşme uydusu platformuna sahip olduk. (TÜRKSAT 6A'nın devreye alınmasıyla) Uydularımızın dünya genelinde ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara yükselecek. Elde edilen kazanımlarla milli uydu markamızı oluşturma ve milli uzay şirketi kurulması noktasında önemli bir fırsat yakalamış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Türkiye'nin önünde tarihi bir fırsat penceresi açılmaktadır. Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Muhalefet) Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar arzu ettikleri kaos ve kargaşa ortamını bir türlü oluşturamıyorlar. (İstanbul Havalimanı) Muhalefetin 'oraya uçak inmez' dediği havalimanına artık aynı anda 3 uçak inip kalkıyor." şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri

Roketsan'ın sıradaki planı belli oldu! Düşman kuantum ile durdurulacak
Bakan Göktaş: Kadınları güçlendirmeye ve karşılaştıkları engellerle mücadele etmeye devam edeceğiz
Bakan Fidan'dan AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğu vurgusu
Türkiye'nin 2. büyük gölü Tuz Gölü'nde gün batımı görsel şölen oluşturdu
Bakan Uraloğlu: Son 10 yılda trenlerde 10 milyondan fazla engelli yolcumuz ücretsiz seyahat hakkından yararlandı