Cenazeler siyasilerin nutuk atacağı yer değil

Sözcü Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesindeki siyasi polemiğine tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK sonrası, parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı:

■ ÖZEL'E TEPKİ: Özgür bey keşke bu konuşmayı şehidin babasının yanında yapmasaydı. Cenaze adabına uygun davranılsaydı. Ayşenur'un fedakarlığını bir ideolojiye indirgedi. Bu doğru bir şey değil. Gazze bir insanlık meselesidir. İkincisi cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değil. Devleti temsil eden makam duygu ve düşünceleri paylaşıyor. Oradaki en üst makam Meclis başkanlığı makamıdır. Siyasi bir konuşma yapılmıyor.

■ ERKEN SEÇİM YOK: (CHP Genel Başkanı Özgür Özel) "Erken seçim istemeyeceğiz, hizmetlerimiz ile vatandaşın huzuruna çıkacağız" demişti. Bu gerçekleşmedi demek ki. Erken seçim yoktur. Seçim olunca CHP Genel Başkanı kim olacaktır, tüm tartışma bundan ibarettir.

■ SİVİL ANAYASA: Sivil bir anayasa istiyoruz, darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi teşkil eden anayasa istiyoruz ama ilk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu değildir.

■ DENDİAS PROVAKATÖR: (Yunanistan Dışişleri Bakanı) Bir provakatör olan Dendias, Meis adasına giderek Doğu Akdeniz'deki silahlanmayı nasıl genişleteceklerini açıklayan sözler söyledi. Sözleri Ege Denizi'nde boğulmadan bize ulaşamaz. Dendias, Miçotakis'in diyalog ifadelerini hedef alıyor. Türkiye üzerinden kendi başbakanına bir şeyler söylüyor. Bu Yunanistan hükümetinin bir problemidir.

Kaynak:Akşam 

Gündem Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, Meclis'te görev yapan gazileri kabul etti.
Türkiye, e-Devlet konusunda en fazla ilerleme kaydeden ülkelerden
Ankara'da yurt dışına kaçırılmak istenen tarihi eserler ele geçirildi
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...