Bugün hava nasıl ? (24 Temmuz 2019)

Yağışların Kırklareli, Tekirdağ'ın doğu ilçeleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere gök gürültülü ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli, Tekirdağ'ın doğu ilçeleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor.

Dikkat! Meteorolojiden sağanak uyarısı detaylar için tıklayınız

Bugün Ankara hava durumu nasıl? 

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 30 derece en yüksek sıcaklıkta olacağı belirtildi.

 Bugün İstanbul  hava durumu nasıl?  
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması düşünülüyor. 28 derece en yüksek sıcaklıkta olacağı belirtildi.

Bugün İzmir hava durumu nasıl?  
İzmir: Az bulutlu ve açık 33 derece en yüksek sıcaklıkta olacağı belirtildi.

Bugün Adana  hava durumu nasıl?  
Adana: Parçalı ve az bulutlu 34 derece en yüksek sıcaklıkta olacağı belirtildi

Tüm ileri görmek için tıklayınız

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Kuzey Ege’nin kuzeyi öğle saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, açıkları yer yer 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege açıklarında yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatı, gece kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz' de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Genel Haberleri

6 il için 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji'den 26 Nisan uyarısı! Görüş mesafesi düşebilir
Marmara'da yerel yağışlar etkili olacak