Beşar Esed'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esed, Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini belirterek "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz" dedi.

Lübnan'da Hizbullah yanlısı yayın yapan Al-Akhbar gazetesine göre; Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esed, Türkiye ile ilişkiler ve çeşitli konular hakkında bazı gazeteci ve araştırmacılarla yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede Türkiye ile ilişkiler konusunda açıklamalarda bulunan ve "Ankara ile görüşmelerin şu anda sadece istihbarat düzeyinde olduğunu ancak ikili görüşmelerin seviyesinin yakında yükselebileceğini" söyleyen Esed, "Türkiye'den laf değil, icraat bekliyoruz." dedi.

Ankara'dan gelen mesajları, kendince, "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi" şeklinde yorumlayan Esed, sözlerinin devamında, "Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Filistin meselesi müfredata girdi
Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya çıktı
İsrail medyasından çarpıcı iddia: Netanyahu'ya uluslararası tutuklama emri!
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı duyurdu: Vahşetin pençesinde 2 salgın vaka tespit edildi
Formula 1'in şampiyon pilotu Lewis Hamilton'dan Gazze'ye destek: Buna bir son verin