Bayraktar TB3'ten bir başarı daha

Milli SİHA Bayraktar TB3, Keşan'da başarılı bir performans gösterdi. Yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testinde yerli motor ile 36 bin 310 feet irtifaya çıktı.

Bayraktar TB3 bir görevi daha başarıyla tamamladı. Yerli motorla 36 bin 310 feet irtifaya çıktı.

İLK UÇUŞU 100. YILDA YAPTI

İlk uçuşunu Cumhuriyet'imizin 100. Yılına armağan olarak 27 Ekim 2023'de gerçekleştirmişti. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3'ün test süreci başarıyla devam ediyor. Çeşitli irtifalarda sistem tanımlama ve performans testlerini başarıyla sürdüren milli SİHA, başarısını bir adım ileri taşıdı. Kendisine ait en yüksek irtifaya çıktı.

36 BİN 310 FEET İRTİFAYA ÇIKTI

Edirne'nin Keşan ilçesindeki Baykar Uçuş Eğitim Ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen uçuşta, Bayraktar TB3 SİHA, yüksek irtifa sistem performans testini başarıyla tamamladı. 36 bin 310 feet irtifaya çıktı. Yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, böylece kritik bir eşiği daha geçti.

BAYRAKTAR O ANLARI PAYLAŞTI

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da o anları sosyal medya hesabından paylaştı. "Yerli motor entegreli bayraktar tb3, 36 bin 310 feete çıkarak bugüne kadar ki en yüksek irtifaya ulaştı" dedi.

İRTİFA REKORU AKINCI TİHA'DA

Öte yandan milli havacılık tarihinin irtifa rekoru ise 45 bin 118 feet ile Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen bayraktar akıncı TİHA'da.

Gündem Haberleri

DMM, ''İmam hatipli öğrenciye ulaşım-yemek ücretsiz'' iddialarını yalanladı
Eski futbolcu Serhat Akına'ya saldırı düzenleyen zanlı ve 2 şüpheli yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International Başkanı Guibing'i kabul etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bizim ilmimiz insanlığı yaşatmak içindir
Başkan Erdoğan'dan dünyaya Lübnan çağrısı: BMGK süratle harekete geçmeye çağırıyoruz