Başkan Erdoğan'dan ABD'ye Gazze tepkisi: Bu kan senin eline de bulaştı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze ve Refah'taki katliamına ses çıkarmayan ABD'ye tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Dünya kanla beslenen vampir Netanyahu'nun barbarlığını izliyor. Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi ve Refah'a yönelik insanlık dışı saldırılarına ve bu katliama arka çıkan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) tepki gösterdi.

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırımın, Refah'a yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdiğini söyleyen Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e (BM) hedef alarak "Ey BM, soykırmı durduramayacaksan sen ne işe yararsın? Dünyanın kaderi 5 ülkenin eline kaldıysa ne gerek var o binalara? BM kendi personelini bile koruyamadı. Gazze'de BM ölmüştür." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, tüm dünyanın Netanyahu'nun barbarlığını izlediğini belirterek, "Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İsrail'e açık açık destek verdiniz." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"FETİH ANLAŞILMADAN KIZILELMA İDEALİ ANLAŞILAMAZ"

"Grup toplantımızın ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm misafirlere hoş geldiniz diyor, bizi izleyen vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum. AK Parti'nin hizmet ve kardeşlik siyasetini temsil eden dava arkadaşlarıma selamlarımı iletiyorum.

Daha 21 yaşında askeri dehasıyla, ilmiyle ve cesaretiyle İstanbul'u bizlere armağan eden Fatih Sulan Mehmet ve ordusunu rahmetle yad ediyoruz. İstanbul'u fethederek bir çağın kapasını kapattı yeni bir çağın kapılarını açtı. O tarihten itibaren İstanbul, bilim ve sanat merkezi haline gelmiştir. Dünya tarihi için ne kadar önemliyse, Fatih-millet kimliği bakımından da aynı derece mühimdir.

Fetih anlaşılmadan gemileri karadan yürütülen azim, ufuk ve strateji anlaşılmaz. Fetih İstanbul'un karanlık bahtını, aydınlığa çevirmek demektir. Fetih şehri bir gül bahçesine, gönül bahçesine dönüştürmek demektir. Fetih anlaşılmadan kızılelma ideali anlaşılamaz.

Gündem Haberleri

Doğu Karadeniz için sağanak uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziler Günü mesajı
Bahçeli: Anayasanın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, Meclis'te görev yapan gazileri kabul etti.
Türkiye, e-Devlet konusunda en fazla ilerleme kaydeden ülkelerden