Bakan Yardımcısı Ceylan 2.Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'nin açılışına katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde,Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2.Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'nin açılışına katıldı.

Bakan Yardımcısı Ceylan'ın açıklamalarından satır başları:

Sn.Cumhurbaşkanımızın himayelerinde,Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2.Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'nin açılışını gerçekleştirdik. Ülkemiz ve Coğrafyamız için hayırlı olmasını diliyorum.

Kongre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü işbirliği ve çeşitli kurumların destekleriyle gerçekleştirilmektedir.

İlki 2012 yılında yapılan Kongrenin 2.cisi, 20-24 Kasım 2017 tarihleri arasında "Tarih Yeniden Yazılıyor" temasıyla toplanmaktadır.

Kongreye 44 ülkeden 3000 civarında katılımcı katılmaktadır. Kongrede 36 oturumda 151 tebliğ sunulacaktır.

Kongrede ayrıca "Asırlık Sorunlar" başlığı altında yapılacak özel oturumlarda Ortadoğu, Lozan, Göçler ve Mücadele gibi ülkemiz ve bölgemiz açısından önemli konulara da ışık tutulacaktır.

Tarihin yeniden yazıldığı, ülke sınırlarının yeniden çizilmeye çalışıldığı Osmanlı Coğrafyasında tarihten ders alarak, geleceğe yürümek önem arz etmektedir. Bu açıdan Kongreyi önemsiyoruz.

2.Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'nin Ülkemiz ve Osmanlı Coğrafyamız açısından hayırlı olmasını diliyor, katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yenikapı Haber

Özel Haber Haberleri

Bakan Varank paylaştı: Togg bayram temizliğinde
KYK yurtları açıldı mı?
Rahmetli Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun Yenikapıhaber'e verdiği son röportaj