Ankara Wonderland Eurasia Açılıyor

Avrupa'nın en büyük Tema Parkı olma özelliğine sahip Wonderland Eurasia yarın yapılacak olan açılış töreni ile kapılarını yerli ve yabancı turistlere açıyor! Herkesin merakla beklediği dev projede yok yok.

Yapımına 2013 yılında başlanan dev proje 20 Mart 2019 tarihi itibari ile açılıyor. Açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceği tema park dünyanın en büyükleri arasında. Ankara’da yapımı tamamlanan eğlence ve bilim parkı toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Binlerce firmanın özverili çalışması ile 6 senede tamamlanan dev proje yarın açılıyor.

Turistlerin Gözdesi Olacak

Ankara’da yapımı tamamlanan Wonderland Eurasia, yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük tema parkı olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği dev proje eski ANKAPARK, yeni bir hayalin hayata geçirilmesine önderlik ediyor. Hem eğitici hem eğlenceli konsepti ile dünyanın farklı noktalarından gelen misafirlerini ağırlayacak olan park, şimdiden turistlerin gözdesi haline geldi.

Hem yerli hem de yabancı yıllık 5 milyonun üzerinden turisti ağırlayacak olan tema park, yalnızca Ankara için değil tüm Türkiye için büyük bir ekonomik kazanç haline dönüşmesi bekleniyor. İçerisinde hemen her şeyin düşünüldüğü bu parkta yeşil alanlardan, oyun alanlarına, eğlence yerlerinden eğitici birimlere kadar her şey mevcut.

Tema Park Giriş Ücreti Ne Olacak

Adeta hayal dünyasının gerçeğe dönüştürüldüğü Tema Park da buz mağarası, uçan ada, tiyatro salonu, rüzgar süvarileri ve 2 milyondan fazla bitki çeşitliliği ile çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar için rüya niteliğinde bir görsel. Hem eğlenceli hem eğitici Wonderland Eurasia için giriş ücretleri de belli oldu. Yetişkin ve çocuk günlük giriş ücreti 25 TL, günlük limitsiz giriş ücreti 150 TL, günlük limitsiz VİP giriş ücreti 190 TL, yıllık limitsiz giriş ücreti 950 TL, yıllık limitsiz VİP giriş ücreti 1.250 TL, VİP tur ücreti 750 TL, oyuncaklar için hızlı geçiş ücreti 50 TL, 4 kişilik aile için günlük giriş ücreti 80 TL, 5 kişilik aile için günlük giriş ücreti 94 TL, 6 kişilik aile için günlük giriş ücreti 100 TL, 0-2 yaş arası ücretsiz giriş.

Engelliler İçin Her şey Düşünüldü

Engelli bireylerinde rahatlıkla vakit geçirebileceği tema park içerisinde tekerlekli sandalyelerin rahatlıkla çıkabileceği parkurlardan, asansör sistemlerine kadar tüm kolaylıklar sağlanmaktadır. Ailelerin ve çocukların rahatlıkla vakit geçirebileceği alanda engelli vatandaşlarımız için hem gezi alanları hem de turnikeler tamamen uygun konsepte tasarlandı.

Kendi Elektriğini Kendi Üretecek

Yapılan dev projede en etkileyici şeylerden birisi de elektrik üretimi. Parkın kullanacak olduğu elektriğin bir kısmını üretecek olan Güneş Enerji Santrali ile 10 mega watt gücüyle dünyanın en büyük otopark tipi sistemi olarak adlandırılmakta.

Wonderland Eurasia Avrupa’nın En Büyüğü

Avrupa’nın en büyük tema parkı olma özelliğine sahip dev proje için birbirinden farklı rekorlar şimdiden kapıda. Dünyanın en büyük dinozoru ile Guiness Rekorlar Kitabı adayı. Hem yetişkin hem de çocukların ilgisini çekecek Dinozor Ormanı dışında yer alan birbirinden farklı alanları ile tema park;

  • 100 bin metrekarelik Dev Gölet,
  • 110 bin metrekarelik Kapalı Eğlence Alanı,
  • 20 bin metrekarelik Çocuk Oyun Alanı,
  • 15 bin metrekarelik Yetişkin Oyun Alanı,
  • 20 bin metrekarelik Dinozor Ormanı,
  • 10 bin metrekarelik Dijital Oyun Alanı,
  • 5 bin metrekarelik Lazertag Oyun Alanı,
  • 5 bin metrekarelik Tren Hattı,
  • 4 bin metrekarelik 7D Sinema Alanı,
  • 3 bin metrekarelik Otorobot Binası,
  • 3 bin metrekarelik Korku Tüneli,
  • 2 bin metrekarelik Monoray Ulaşım Hattı,
  • 209 metre ve 120 metre uzunluğa sahip Su Gösteri Alanı bulunmaktadır.

Açık ve kapalı alanların bulunduğu Wonderland Eurasia tema parkı bir oldukça büyük alanları ile dünyanın dev etkinliklerine de ev sahipliği yapması bekleniyor. Karnaval, animasyon gösterileri, dev konserler ve tiyatro gösterilerinin yapılacağı alanda ziyaretçileri büyük sürprizler bekliyor.

Tema Park Ulaşım

Bilgi, beceri ve eğlence üzerine kurulu bu devasal tema park hem yetişkinleri büyüleyecek hem de çocukların hayal dünyasını geliştirmesinde büyük katkı sağlayacak.  Eğlenirken yeni şeyler öğrenebileceğiniz Wonderland Eurasia için 6 bin 800 araç kapasiteli otopark hizmeti yer almaktadır. Ayrıca ulaşım için dolmuş, otobüs ve tren kullanabileceğiniz gibi Ankara Esenboğa Havalimanına 35 kilometre, Yüksek Hızlı Tren Garına 7 kilometre, AŞTI Otogara 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Gündem Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
34 ilde BOZDOĞAN-30 operasyonu: 147 terör örgütü üyesi yakalandı
İstanbul'da bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu belli oldu