ABD ve Fransa ile askeri işbirliğini fesheden ülkeye Rusya hava savunma sistemi gönderdi

Rusya, ABD ve Fransa ile askeri işbirliği anlaşmasını fesheden Nijer'e askeri eğitmen ve hava savunma sistemi gönderdi.

Nijer devlet televizyonundaki haberde, Rusya'nın gönderdiği askeri eğitmen, personel ve hava savunma sistemlerinin ülkeye ulaştığı belirtildi.

Devlet televizyonuna konuşan bir eğitmen, iki ülke arasındaki askeri işbirliğini geliştirmek ve orduyu eğitmek üzere Nijer'e geldiklerini söyledi.

Nijer, Temmuz 2023'teki askeri darbeden kısa süre sonra Fransa ile askeri işbirliği anlaşmasını feshetmiş ve Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte'yi sınır dışı etmişti.

Niamey yönetimi, Nijer'de yaklaşık 1000 askeri ve İHA üssü bulunan ABD ile de askeri işbirliği anlaşmasını mart ayında feshetmişti.

Dünya Haberleri

ABD'nin petrol ambargosu Küba'da çöp krizini ve hastalık riskini artırdı
Lübnan basınına göre Cumhurbaşkanı Avn, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmeyi reddetti
Fransa, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması’nın askıya alınmasına ilişkin karar tasarısını reddetti
Alaska'da dev tsunami: Kaydedilen en büyük ikinci dalga
Gazze'de can kaybı 72 bin 628'e yükseldi