ABD Japonya’ya 105 adet F-35 savaş uçağı satacak

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’nın kendilerinden 105 adet F-35 savaş uçağı alacağını duyurdu. 

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte üç gündür Japonya’da resmi temaslarda bulunuyor. Trump çiftinin Japonya ziyareti toplam 4 gün sürecek.

Trump, iki ülke arasında ticari ilişkilerde her türlü engeli kaldırmak için, çeşitli görüşmelerde bulunulduğunu söyledi.

Öte yandan 10 Nisan’da Japonya’ya ait bir F-35’in Büyük Okyanus’a çakılmasıyla, Tokyo’nun daha fazla F-35 alıp almayacağı gibi çeşitli soruları gündeme getirmişti.

Kuzey Kore hakkında da konuşan ABD Başkanı, “Kim Jong-un “çok akıllı” bir adam ve nükleer silahlardan vazgeçmesi gerektiğini biliyor” dedi.

İRAN AYNI LİDERLİK İLE HARİKA BİR ÜLKE OLMA ŞANSINA SAHİP

Trump, ABD ile İran arasındaki gerilim için ise, İran’da rejim değişikliği aramadıklarının altını çizdi. Tahran yönetimiyle anlaşma yapacaklarını umduğunu da söyleyen Trump, “İran’da birçok insan tanıyorum ve bunlar harika insanlar. İran aynı liderlik ile harika bir ülke olma şansına sahip. Sadece şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Rejim değişikliği aramıyoruz, biz orada nükleer silah aramıyoruz” dedi.

Çin ile ticaret anlaşması için önlerinde büyük bir şans olduğunu dile getiren ABD lideri, ancak bunun biraz zaman alacağını belirtti.

Genel Haberleri

6 il için 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji'den 26 Nisan uyarısı! Görüş mesafesi düşebilir
Marmara'da yerel yağışlar etkili olacak