44 kilo patlayıcı madde ele geçirildi!

Şanlıurfa Ceylanpınar'da gerçekleştirilen operasyonda 44 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. Çok sayıda örgütsel dokümanın da ele geçirildiği operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/KCK ile örgütün Suriye ve Irak kolu olan PYD/YPG'nin eylemlerinin engellenmesi ve örgüt üyelerinin deşifre edilmesi amacıyla dün Ceylanpınar'da Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde operasyon gerçekleştirildi. 

5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, örgüt mensupları tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerde kullanılmak üzere depolandığı belirlenen patlayıcı ve mühimmatlar ele geçirildi. 

Yapılan aramalarda; 11 adet üzeri koli bandı sarılı siyah poşette 33,610 kg ağırlığında plastik patlayıcı madde, 2 adet üzeri koli bandı ile sarılı şeffaf poşette 10,525 kg ağırlığında toz halinde patlayıcı madde bulundu. 

Operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, 8 kişi gözaltına alındı. 

Genel Haberleri

MGM'den tam 60 ile uyarı geldi: Tüm planlarınızı altüst edebilir
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Meteoroloji'den 29 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli geliyor, 4 gün boyunca sürecek
Meteoroloji yeni tahminleri yayınladı! Sağanak yağış geri geliyor