202 bin kişinin gözü orada! Anlaşma çıkmadı

202 bin kamu işçisinin haber beklediği İşçilerin toplu iş sözleşmesi için 3. görüşmeden de anlaşma çıkmadığı duyuruldu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "202 bin kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi için dün gece hükümetle 3. görüşmeyi yaptık. Ancak taleplerimizi karşılayacak bir rakam bulamadık" açıklamasında bulundu.

2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren  yaklaşık 200 bin kamu işçisinin beklediği 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü kapsamında hükümet ile Türk-İş arasındaki 3. görüşmeden de sonuç çıkmadığı bildirildi. 

Yapılan basın toplantısında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Toplu iş sözleşmesi için dün gece hükümetle 3. görüşmeyi yaptık. Ancak taleplerimizi karşılayacak bir rakam bulamadık" söyledi.

TÜRK-İŞ NE TALEP EDİYOR?

Pazarlık masasında işçileri temsil eden Türk-İş, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep etmişti.

Buna karşın hükümet, 9 Temmuz'daki ikinci görüşmede, 3 bin 500 liradan az alan kamu işçisinin ücretinde 60 lira artış, tüm işçilere 2019'un ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 4 zam teklif etti.

Türk-İş'in teklifi kabul etmemesi üzerine, hükümet zam teklifini yüzde 6+4'e yükseltti.

Genel Haberleri

6 il için 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava geri geliyor
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji'den 26 Nisan uyarısı! Görüş mesafesi düşebilir
Marmara'da yerel yağışlar etkili olacak