PİYASALAR

  • BIST 1008779.010.7%
  • ALTIN2238.031-0.28%
  • DOLAR32.3360.08%
  • EURO35.103-0.3%
  • STERLİN41.05-0.28%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini Yılmaz'a iletti
Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini Yılmaz'a iletti

Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini Yılmaz'a iletti

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Adalet Bakan Yardımcısı Hasan YILMAZ ile görüşerek bakanlık personelinin sorunlarını iletti. Yazgan zabıt kâtipleriyle ilgili Dr. Ramazan ARITÜRK’ün mesnetsiz açıklamalarını kınadığını belirtti.

A+A-

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Koyuncu ve Ankara 12 Nolu Şube Başkanı Zekeriya Köftercioğlu ile birlikte Adalet Bakan Yardımcısı Hasan YILMAZ’ı ziyaret etti. Genel Başkan Yazgan görüşmede bakanlıkta görev yapan kamu görevlilerinin sorun ve taleplerinden bahsederek sorunların çözüme kavuşturulması ve taleplerin karşılanması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Kamu görevlilerinin bakanlığın bel kemiği olduğunu belirten Genel Başkan Yazgan, adalet hizmetlerinin aksama olmamasının temel nedeni pandemi sürecinde dahi özveri ile çalışan kamu görevlilerinin alın terinin yattığını söyledi. Yusuf Yazgan, "Kamu görevlilerimizin emekleri herkes tarafından bilinmeli ve görülmelidir. Bunun için sürekli gündemde tuttuğunuz adalet hizmetleri sınıfı biran önce oluşturulmalıdır. Aynı çatı altında bulunan kamu görevlileri arasındaki ayrımcılığa son verilmeli, 4-B'liler en kısa zamanda kadroya alınmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfındaki kamu görevlilerimiz teknik hizmetler ve genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Yazı işleri müdürlüğü kadrosuna işleyişi bilen ve yıllardır emek harcayan Bakanlıktaki kamu görevlileri görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile alınmalıdır. Bunlar gibi birçok talebimiz var. Bu taleplerimizin karşılanmasını istiyor ve gerekli adımların en kısa zamanda atılmasını istiyoruz." dedi.

Adalet çalışanlarının ulaşım masraflarının karşılanması için ödenmekte olan Akbil ücretinin ihtiyacı karşılamadığının üstünü çizen Genel Başkan YAZGAN, “Adliye personelimiz ulaşım konusunda büyük sıkıntılar çekmektedir. En azından İstanbul başta olmak üzere ulaşım zorluklarının hat safhada olduğu illerde ulaşım ücretinin Tam Akbil ücreti olan 275 TL olarak ödenmesini ve diğer illerde bulunan personelimizin de ulaşım mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Özel bir kanalda zabıt kâtiplerini hedef alan Dr.Ramazan ARITÜRK’ü açıklamalarından dolayı kınadığını kaydeden Yazgan, "Dr. Ramazan ARITÜRK’ün açıklamalarını kabul etmek mümkün değildir. Kendinden ve ailelerinden vazgeçerek, ara vermeden çalışan zabıt kâtiplerine karşı aşağılayıcı ifadeler kullanmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Dr. Ramazan ARITÜRK hakkında suç duyurusunda bulunduk. Konunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

Adalet Bakan Yardımcısı Hasan YILMAZ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kamu görevlilerini çalışan değil ekip arkadaşı olarak gördüklerini belirten Bakan Yardımcısı YILMAZ taleplerin karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.