PİYASALAR

  • BIST 1009645.020%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yusuf Yazgan, Gençlik Ve Spor Bakanı Ile Görüştü
Yusuf Yazgan, Gençlik Ve Spor Bakanı Ile Görüştü

Yusuf Yazgan, Gençlik Ve Spor Bakanı Ile Görüştü

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ederek Bakanlıkta çalışan kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini iletti.

A+A-

Büro Memur-Sen toplu sözleşme sonrası da üyelerinin taleplerinin karşılanması için görüşmelere devam ediyor.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yüksel, Halil Küçükdevlet ve Mustafa Kahraman ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Genel Başkan Yusuf Yazgan, bakanlık merkezi ve taşra teşkilatında çalışan kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi konularındaki talepleri Bakan Kasapoğlu’na iletti.

Görüşmede konuşan Genel Başkan Yazgan, Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasında Gençlik Spor Bakanlığı ve bağlı kurumlarda çalışan kamu görevlileri için önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Bu kazanımlarla yetinmeyeceklerini vurgulayan Yusuf Yazgan, “6’ncı Dönem Toplu Sözleşme masasında müsabaka görev ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmesini ve yurtlarda görev yapan personelin fazla çalışma ücretlerinde artış yapılmasını sağladık. Yurt yönetim memurlarının tazminatlarının 5 puan, sözleşmeli yurt yönetim personelinin ek ödemelerinin 10 puan artışla ödenmesini sağladık. Bu kazanımlarımızın dışında da çözülmesini beklediğimiz taleplerimiz var. Bizler kamu görevlilerimizin daha müreffeh koşullarda çalışması için gerekli tüm girişimleri yapıyoruz, bundan sonrada mücadelemize her daim devam edeceğiz.” dedi.

Büro Memur-Sen’in taleplerini Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na teslim eden Başkan Yazgan, “Tüm kamu görevlilerimizin 3600 ek göstergeden yararlanabilmesi, personel eksikliği olan kurumlarda bu eksikliklerin giderilmesi, pandemi döneminde canla başla çalışan başta yurt yönetim personeli olmak üzere tüm kamu görevlilerimize başarı belgesi ve ödül verilmesi gibi taleplerimizin de içinde bulunduğu raporumuzu Gençlik ve Spor Bakanına ilettik. Taleplerimizin karşılanması için kendilerinin desteğini bekliyoruz. Kamuda hizmetin aksamaması için kamu çalışanlarımızın beklentileri yerine getirilmelidir. İlettiğimiz talepler, çalışma hayatında yaşanan aksaklıkların çözümüne dair katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan’ın ilettiği raporu inceleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kamu görevlilerinin en iyi şartlara sahip olmasını kendilerinin de istediklerini belirterek Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen’in taleplerinin karşılanması adına gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Bakan Kasapoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büro Memur-Sen heyetine çalışmalarında başarılar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.